Avropa Mədəniyyəti

Tokay şərabını nə ilə içmək olar?

2019/05/22 / 107

 

Tokaj və ya Tokaji Aszu,10 dekabrda özünün xüsusi gününə sahib olan Macarıstanın ən tarixi və dadlı şirin şərablarından biridir. Ancaq ideal qida cütləşməsini aradığınız halda, desertdən daha uzağa gedə bilərsiniz.

Bu məşhur şərab ilk növbədə quru şərab hazırlamaq üçün ideal şəraitdə üzümlərin seçilməsi ilə hazırlanır. Və şərab istehsalı olduqca sadədir, üzüm sıxılır və fermentlənir.

Tokaj / Tokaji şərabları goulash / gulyás ilə birlikdə yaxşı bir cütlük ola bilər. Bu şərablar şəkər qalıqlarının müxtəlif dərəcələrinə malik olan gözəl şərablardır. Hamısı da ağır qida olan goulash şorbası kimi qidalarla dadlı olmur.

Goulash ilk növbədə Macar yeməyi olsa da, Slovakiyada çox məşhurdur. Slavlar tez-tez piknik və ailə yığıncaqlarında, açıq atəşdə böyük bir qazanda, bir-birlərindən və ya pivə içməkdən və birlikdə vaxtdan zövq alarkən bişirirlər. Əlbəttə ki, bu evdə də bişirilir. Çox vaxt çörək ilə, bəzi restoranlarda isə dumpling ilə (hazırlanmasına bağlı olaraq) servis edilir. Macar mətbəxində goulash (macarca gulyas adlanır), balıq şorbası və müxtəlif paprika yüklü qidalar macar dietinin məşhur qidalarındandır.