Avropa Mədəniyyəti

Kanar mətbəxi - mükəmməl qarışıq

2019/04/25 / 434

Nova Adhari.

Avropa qədim tarixdən, kral və kraliçalardan , qala və kilsələrdən daha çoxdur.  Avropa həm də dünyanın ən dadlı və ən maraqlı yeməklərindən bəzilərinə ev sahibliyi edir. Amma harada və nə yemək lazımdır? Ənənəvi Avropa qida nümunələri hansılardır? Bizə yol göstərməyə icazə verin...

Ənənəvi, unikal, ədviyyatlı və ya nadir? Səyahət etmək və dünyanı dadmaq üçün cəhd edin. Avropada xüsusilə eklektik bir ləzzət təqdim edilir. Qəribə olandan əzəmətliyə, onu məşhur, ingilis, alman və italyan menyusundan ibarət olan Kanar mətbəxində - Atlantik arxipelaqında tapa bilərsiniz. Afrika və Latın Amerikası təsirləri ilə ənənəvi İspan reseptlərinin fantastik qarışığı burada mükəmməl birləşir.

SizinAvropa Sizin üçün Kanar mətbəxinin ən yaxşı təamlarını təqdim edir:

  1. Caldo de pescado (balıq şorbası)

Daha öncə Caldo de pescado-nu sınamısınız mı? Bu şorba tez və asan hazırlanan və tamamilə dadlıdır. Zəngin bir bulyonda və az yağla hazırlanmışdır, bu şorbanın böyük bir fincanını sevməmək çətindir.

  1. Papas Arrugadas və Mojo

Papas arrugadas, çox duzlu suda qaynadılmış, qurudulmuş və dəniz duzuna atılan kartoflardır. Onlar həmişə mojo rojo (acılı qırmızı salsa) və mojo verde (keşniş ya da cəfəri ilə hazırlanmış ləzzətli yaşıl salsa) ilə təqdim edilir. Tipik papas arrugadas tipik kiçik Kanarian kartofları (papas negras kimi) ilə hazırlanır.

  1. Con Salvo və Salmorejo

Conejo en Salmorejo (salmorejo sousunda dovşan) başqa bir tipik Kanarian ət yeməyidir. Dovşan bütün gecəni qırmızı şərab və göyərti ilə marinə edilir. Bu yemək olduqca güclü bir dada malikdir və Papas arrugadas və yerli şərab ilə yaxşı uyğunlaşır.

Bu əsas xüsusiyyətlərdən ən əhəmiyyətlisi onun təzəliyi, çeşidi, sadəliyi və onun tərkib hissələrinin zənginliyi, dəniz məhsulları və ət yeməklərinin qarışığıdır.