Avropaya səyahət

Avropada asan və sağlam hazırlanan təamlar

2019/05/17 / 217

 

Avropaya yeni gəlmisiz və ya səfər etməyə hazırlaşırsız? O zaman bu məqaləni diqətlə oxuyun!

 

Avropa yeməklərinin çoxu, xüsusilə də adi olanları bişirmək üçün asandır. Təqdimatına görə hazırlaması başqalarına çox təəccüblü ola bilər, lakin onlar çox sadədirlər. Avropasayağı yeməkləri hazırlamaq üçün yalnız ərzaqlara yüksək hörmət göstərmək lazımdır və avropalılar bunu çox vacib hesab edirlər. Onların qabları yalnız dolu olmur, həm də yeməklər dadlı və sağlamdır.

Salada de boeuf - Rumıniya resepti

Rumıniya Mal əti Salatı, Milad, Yeni İl və Pasxa üçün hazırlanan ənənəvi bir resept sayılır. Salat Balkanlar və  Şərqi Avropada geniş yayılmışdır. Tərəvəzlərlə bişirilmiş mal əti və ya turşuya qoyulmuş tərəvəzlər ilə toyuq və mayo bu salatın üçün əsas inqridentləridir.

 

Wiener Schnitzel - Ənənəvi Avstriya resepti

Wiener Schnitzel dadlı və asan hazırlanan ənənəvi Avstriya reseptidir. Otantik wiener schnitzel duzlu ət ilə hazırlanır, lakin eyni hazırlıq toyuq və donuz kimi digər növ ət üçün də edilə bilər. Bunlar sadəcə şnitzel adlanır. Toyuq şnitzel xüsusilə uşaqlar arasında məşhurdur.

Yaxşı şnitzeli hazırlamağın sirri təxminən yarım inç qədər qalın dilimlərə kəsilmiş ətə sahib olmaqdır, daha sonra isə əlavə həssaslıq üçün ət çəngəl ilə yavaşca döyülür. Toyuq üçün, əla nəticələr, sümüksüz və dərisiz toyuq budları və ya dərisiz döş əti ilə əldə edilir.

Zeytun Sousu

Bu sousu hər cür qaynadılmış və ya bişmiş ət ilə istifadə etmək olar. Mənim sevdiyim ilk növbədə tez və asan hazırlanan toyuq və ya mal əti şorbasıdır və sonra bu qaynadılmış toyuq və ya mal əti və tərəvəzlərdən ibarət yeməkdə zeytun sousunun istifadə olunmasıdır.

Zeytun sousu, Şükran Günü yeməklərinizdən qalan hindquşu qalıqları ilə də istifadə edilə bilər. Onun qəribə ləzzəti mülayim hindquşu ətinə düzgün miqdarda zövq verir. Ən yaxşısı isə, bütün bu zeytun sousu reseptləri dəqiqələr içində hazırlanır.

Nova Adhari